Warunkiem zapisania dziecka na obiady jest wypełnienie i dostarczenie do stołówki karty zgłoszeniowej (kartę można pobrać w stołówce szkolnej lub tutaj).
OPŁATY ZA OBIADY
Szanowni Rodzice, opłaty za obiady należy wpłacać na konto bankowe do ostatniego dnia miesiąca poprzedzającego miesiąc żywieniowy. Kwota uzależniona jest od ilości dni w danym miesiącu. Dane do przelewu:
103 smaki Ewa Kreczmańska
ul.Jeziorna 5/9, 02-911 Warszawa
98 1950 0001 2006 0265 2070 0002
w tytule wpłaty należy podać imię, nazwisko i klasę dziecka.
Brak wpłaty w wyznaczonym terminie spowoduje, że dziecko nie będzie mogło jeść obiadów.
Odwoływanie obiadów do godz. 9:00 danego dnia telefonicznie lub sms-em 608-036-417.
Wychowawca zgłasza tylko wyjścia klasowe.
Poniedziałek 09-06-2025
Zupa: biały barszcz
II danie: makaron z mięsem i warzywami z keczupem
Kompot, woda
Wtorek 10-06-2025
Zupa: ziemniaczana
II danie: ziemniaki, kotlet mielony, marchewka mini
Kompot, woda
Środa 11-06-2025
Zupa: koperkowa
II danie: ryż, kurczak w sosie słodko kwaśnym, ogórek świeży
Kompot, woda
Czwartek 12-06-2025
Zupa: pejzanka
II danie: kasza, gulasz mięsno warzywny, ogórek kiszony
Kompot, woda
Piątek 13-06-2025
Zupa: grochowa
II danie: naleśniki z serem i polewą jogurtową
Herbata, woda
Menu na każdy tydzień ustalane jest zgodnie z normami żywieniowymi dla szkół podstawowych opracowanych przez Instytut Żywienia i Żywności. Dzięki temu codzienny obiad, który składa się z dwóch dań, kompotu a często i deseru, jest bogaty w niezbędne dla zdrowego rozwoju dziecka składniki odżywcze. Jadłospisy układane są na okres 10 dni.
Staramy się, aby posiłki dla dzieci były urozmaicone i atrakcyjne pod względem organoleptycznym. Zupy sporządzane są na wywarach warzywnych lub mięsno-warzywnych z dodatkiem niskotłuszczowej śmietany, mleka lub masła. Drugie dania składają się z produktów białkowych pochodzenia zwierzęcego (mięso, ryby, ser, jaja, drób) produktów bogatych w węglowodany złożone (ziemniaki, kasze, kluski), dodatku warzywnego, (surówki, warzywa gotowane). Kompoty przygotowywane są z owoców sezonowych lub mrożonek. Częsty dodatek do obiadu stanowią świeże owoce, jogurty lub sok owocowy.