STOŁÓWKA

  • Warunkiem zapisania dziecka na obiady jest wypełnienie i dostarczenie do stołówki karty zgłoszeniowej (kartę można pobrać w stołówce szkolnej lub tutaj).

OPŁATY ZA OBIADY
Szanowni Rodzice, opłaty za obiady należy wpłacać osobiście lub na konto bankowe  do ostatniego dnia miesiąca poprzedzającego miesiąc żywieniowy. Kwota uzależniona jest od ilości dni w danym miesiącu. Dane do przelewu:

103 smaki Ewa Kreczmańska
ul.Jeziorna 5/9, 02-911 Warszawa
98 1950 0001 2006 0265 2070 0002
w tytule wpłaty należy podać imię, nazwisko i klasę dziecka.

Brak wpłaty w wyznaczonym terminie spowoduje, że dziecko nie będzie mogło jeść obiadów.
Odwoływanie obiadów do godz. 9:00 danego dnia telefonicznie lub sms-em 608-036-417.
Wychowawca zgłasza tylko wyjścia klasowe.

CENA ZA OBIAD WYNOSI      10,00 ( OPŁATY DO 30.11.2019)

OPŁATĘ ZA GRUDZIEŃ NALEŻY UIŚCIĆ DO 30 LISTOPADA 
OPŁATA ZA GRUDZIEŃ 2019 

KL I-VIII  

15 OBIADÓW  x   10  ZŁ = 150 ZŁ (OBIADY DO 20 GRUDNIA 2019r)

ODDZIAŁ PRZEDSZKOLNY

15 POSIŁKÓW  x  15 ZŁ  =  225 ZŁ (POSIŁKI DO 20 GRUDNIA 2019r)

 

 OPŁATY U EWY KRECZMAŃSKIEJ (STOŁÓWKA)

W DNIACH      26.11.2019 godz. 730 – 900       1400 – 1600

                           27.11.2019 godz. 730 – 900      1400 – 1700

                                28.11.2019 godz. 730 – 900      1400 – 1600

 

JADŁOSPIS

16– 20 GRUDNIA 2019

Poniedziałek

Zupa porowa, ryż z mięsem i warzywami, ogórek świeży ; kompot, herbata, woda.

Wtorek

Zupa meksykańska, ziemniaki, kotlet mielony, marchewka duszona; kompot,                                                          herbata, woda.                                             

Środa

Zupa z grzankami, ziemniaki, polędwiczki saute, pomidor, sok owocowy 100%, woda

Czwartek

Zupa fasolowa, makaron spaghetti z sosem mięsno warzywnym, rukola, roszponka; kompot, herbata, woda.

Piątek

Zupa pomidorowa, ziemniaki, jajo sadzone, szpinak, sałata, herbata owocowa

  Stołówka jest otwarta codzienne i zaprasza wszystkich uczniów w czasie przerw obiadowych (czyli w godzinach 12:20 – 12:40 i 13:25 – 13:40) na smaczny, a przede wszystkich zdrowy obiad przygotowany przez panie kucharki pod nadzorem kierownika stołówki, pani Ewy Kreczmańskiej.

Menu na każdy tydzień ustalane jest zgodnie z normami żywieniowymi dla szkół podstawowych opracowanych przez Instytut Żywienia i Żywności. Dzięki temu codzienny obiad, który składa się z dwóch dań, kompotu a często i deseru, jest bogaty w niezbędne dla zdrowego rozwoju dziecka składniki odżywcze. Jadłospisy układane są na okres 10 dni.
Staramy się, aby posiłki dla dzieci były urozmaicone i atrakcyjne pod względem organoleptycznym. Zupy sporządzane są na wywarach warzywnych lub mięsno-warzywnych z dodatkiem niskotłuszczowej śmietany, mleka lub masła. Drugie dania składają się z produktów białkowych pochodzenia zwierzęcego (mięso, ryby, ser, jaja, drób) produktów bogatych w węglowodany złożone (ziemniaki, kasze, kluski), dodatku warzywnego, (surówki, warzywa gotowane). Kompoty przygotowywane są z owoców sezonowych lub mrożonek. Częsty dodatek do obiadu stanowią świeże owoce, jogurty lub sok owocowy.