Warunkiem zapisania dziecka na obiady jest wypełnienie i dostarczenie do stołówki karty zgłoszeniowej (kartę można pobrać w stołówce szkolnej lub tutaj).
OPŁATY ZA OBIADY
Szanowni Rodzice, opłaty za obiady należy wpłacać na konto bankowe do ostatniego dnia miesiąca poprzedzającego miesiąc żywieniowy. Kwota uzależniona jest od ilości dni w danym miesiącu. Dane do przelewu:
103 smaki Ewa Kreczmańska
ul.Jeziorna 5/9, 02-911 Warszawa
98 1950 0001 2006 0265 2070 0002
w tytule wpłaty należy podać imię, nazwisko i klasę dziecka.
Brak wpłaty w wyznaczonym terminie spowoduje, że dziecko nie będzie mogło jeść obiadów.
Odwoływanie obiadów do godz. 9:00 danego dnia telefonicznie lub sms-em 608-036-417.
Wychowawca zgłasza tylko wyjścia klasowe.
Uprzejmie informuję, że w związku z rosnącymi kosztami prowadzenia działalności ( m.in. wzrost cen produktów spożywczych) ustalono, że cena obiadu od dnia 01.03.2022r będzie wynosiła 13.00 złotych.
Ewa Kreczmańska
CENA ZA OBIAD WYNOSI 13.00 zł
JEDNORAZOWO 15zł (zupa 3 zł drugie danie 12 zł)
15obiadów x 13zł= 195zł
Poniedziałek 20-06-2022
Zupa: szczawiowa
II danie: ryż, kurczak w sosie słodko kwaśnym, ogórek świeży
Kompot, woda
Wtorek 21-06-2022
Zupa: ogórkowa
II danie: makaron z serem białym, truskawkami i polewą jogurtową
Kompot, woda
Środa 22-06-2022
Zupa: pejzanka
II danie: kasza, gulasz mięsno warzywny, ogórek kiszony
Kompot, woda
Czwartek 23-06-2022
Zupa: ryżanka
II danie: pierogi leniwe
Kompot, woda
Piątek 24-06-2022
Po odebraniu świadectw zapraszamy do stołówki po ‘’małe co nieco’’
Stołówka jest otwarta codzienne i zaprasza wszystkich uczniów w czasie przerw obiadowych na smaczny, a przede wszystkich zdrowy obiad przygotowany przez panie kucharki pod nadzorem kierownika stołówki, pani Ewy Kreczmańskiej.
Menu na każdy tydzień ustalane jest zgodnie z normami żywieniowymi dla szkół podstawowych opracowanych przez Instytut Żywienia i Żywności. Dzięki temu codzienny obiad, który składa się z dwóch dań, kompotu a często i deseru, jest bogaty w niezbędne dla zdrowego rozwoju dziecka składniki odżywcze. Jadłospisy układane są na okres 10 dni.
Staramy się, aby posiłki dla dzieci były urozmaicone i atrakcyjne pod względem organoleptycznym. Zupy sporządzane są na wywarach warzywnych lub mięsno-warzywnych z dodatkiem niskotłuszczowej śmietany, mleka lub masła. Drugie dania składają się z produktów białkowych pochodzenia zwierzęcego (mięso, ryby, ser, jaja, drób) produktów bogatych w węglowodany złożone (ziemniaki, kasze, kluski), dodatku warzywnego, (surówki, warzywa gotowane). Kompoty przygotowywane są z owoców sezonowych lub mrożonek. Częsty dodatek do obiadu stanowią świeże owoce, jogurty lub sok owocowy.