STOŁÓWKA

  • Warunkiem zapisania dziecka na obiady jest wypełnienie i dostarczenie do stołówki karty zgłoszeniowej (kartę można pobrać w stołówce szkolnej lub tutaj).

OPŁATY ZA OBIADY
Szanowni Rodzice, opłaty za obiady należy wpłacać wyłącznie na konto bankowe:

103 smaki Ewa Kreczmańska
ul.Jeziorna 5/9, 02-911 Warszawa
98 1950 0001 2006 0265 2070 0002
w tytule wpłaty należy podać imię, nazwisko i klasę dziecka.
Brak wpłaty w wyznaczonym terminie spowoduje, że dziecko nie będzie mogło jeść obiadów.
Odwoływanie obiadów do godz. 9:00 danego dnia telefonicznie lub sms-em 608-036-417.

CENA ZA OBIAD WYNOSI  9,00 zł

OPŁATA ZA CZERWIEC 2019

  KLASY I-VIII oraz GIMNAZJUM

   12 OBIADÓW  x     9 ZŁ = 108

ODDZIAŁ PRZEDSZKOLNY

   12 POSIŁKÓW  x 14 ZŁ  =   168 ZŁ ( DO 18 CZERWCA)

OPŁATY U EWY KRECZMAŃSKIEJ (STOŁÓWKA)

W DNIACH       03.06.2019 godz. 730 – 900       1400 – 1600

                           04.06.2019 godz. 730 – 900       1400 – 1700

                                05.06.2019 godz. 730 – 900       1400 – 1600

JADŁOSPIS

17- 21 CZERWCA 2019

Poniedziałek

Zupa ryżanka, makaron spaghetti z sosem mięsno – warzywnym; kompot, herbata, woda.

Wtorek

Zupa barszcz czerwony, naleśniki z polewa jogurtową; kompot, herbata, woda.                                          

Środa  (oddział przedszkolny)

Zupa warzywna, ryż, kurczak w sosie słodko kwaśnym, ogórek świeży; sok owocowy 100%, woda

Czwartek    DZIEŃ WOLNY

  Piątek (oddział przedszkolny)

Zupa z ogórkowa, pierogi z serem i polewą jogurtową; herbata z cytryną


Stołówka jest otwarta codzienne i zaprasza wszystkich uczniów w czasie przerw obiadowych
(czyli w godzinach 12:20 – 12:40 i 13:25 – 13:40) na smaczny, a przede wszystkich zdrowy obiad przygotowany przez panie kucharki pod nadzorem kierownika stołówki, pani Ewy Kreczmańskiej.

Menu na każdy tydzień ustalane jest zgodnie z normami żywieniowymi dla szkół podstawowych opracowanych przez Instytut Żywienia i Żywności. Dzięki temu codzienny obiad, który składa się z dwóch dań, kompotu a często i deseru, jest bogaty w niezbędne dla zdrowego rozwoju dziecka składniki odżywcze. Jadłospisy układane są na okres 10 dni.
Staramy się, aby posiłki dla dzieci były urozmaicone i atrakcyjne pod względem organoleptycznym. Zupy sporządzane są na wywarach warzywnych lub mięsno-warzywnych z dodatkiem niskotłuszczowej śmietany, mleka lub masła. Drugie dania składają się z produktów białkowych pochodzenia zwierzęcego (mięso, ryby, ser, jaja, drób) produktów bogatych w węglowodany złożone (ziemniaki, kasze, kluski), dodatku warzywnego, (surówki, warzywa gotowane). Kompoty przygotowywane są z owoców sezonowych lub mrożonek. Częsty dodatek do obiadu stanowią świeże owoce, jogurty lub sok owocowy.