STOŁÓWKA

  • Warunkiem zapisania dziecka na obiady jest wypełnienie i dostarczenie do stołówki karty zgłoszeniowej (kartę można pobrać w stołówce szkolnej lub tutaj).

OPŁATY ZA OBIADY
Szanowni Rodzice, opłaty za obiady należy wpłacać osobiście lub na konto bankowe  do ostatniego dnia miesiąca poprzedzającego miesiąc żywieniowy. Kwota uzależniona jest od ilości dni w danym miesiącu. Dane do przelewu:

103 smaki Ewa Kreczmańska
ul.Jeziorna 5/9, 02-911 Warszawa
98 1950 0001 2006 0265 2070 0002
w tytule wpłaty należy podać imię, nazwisko i klasę dziecka.

Brak wpłaty w wyznaczonym terminie spowoduje, że dziecko nie będzie mogło jeść obiadów.
Odwoływanie obiadów do godz. 9:00 danego dnia telefonicznie lub sms-em 608-036-417.
Wychowawca zgłasza tylko wyjścia klasowe.

CENA ZA OBIAD WYNOSI      10,00 zł

OPŁATA ZA MARZEC 2020 
KL I-VIII
22 OBIADY     X  10  ZŁ = 220 ZŁ (do 29.02.2020r) 
2, 3, 4 MARCA – REKOLEKCJE
(jeśli uczniowie nie będą korzystać, należy odwołać obiad)
ODDZIAŁ PRZEDSZKOLNY
22 POSIŁKI    X    15 ZŁ =  330 ZŁ
(uczniowie, którzy korzystali z posiłków w czasie ferii dopłacają po 15 zł za każdy dzień) 

 
OPŁATY U EWY KRECZMAŃSKIEJ (STOŁÓWKA)
W DNIACH      2.03.2020 godz. 7:30 – 9:00      14:00 – 16:00
                          3.03.2020 godz. 7:30 – 9:00      14:00 – 17:00
                          4.01.2020 godz. 7:30 – 9:00      14;00 – 16:00

JADŁOSPIS

09-13 MARZEC 2020

Poniedziałek

Zupa biały barszcz, makaron spaghetti z sosem mięsno warzywnym, rukola, roszponka; kompot, herbata, woda.                                                         

Wtorek

Zupa szczawiowa, ziemniaki, polędwiczki duszone, surówka z pora; kompot, herbata, woda.                                                                       Środa

Zupa ogórkowa, ziemniaki, kotlet z ryby, surówka z kiszonej kapusty, sok owocowy 100%,woda                                                             Czwartek

Zupa brokułowa, kasza, gulasz mięsno warzywny, surówka z ogorków kiszonych; kompot, herbata, woda.

Piątek

Zupa koperkowa, łazanki,  jogurt owocowy, herbata z cytryną

 

Stołówka jest otwarta codzienne i zaprasza wszystkich uczniów w czasie przerw obiadowych (czyli w godzinach 12:20 – 12:40 i 13:25 – 13:40) na smaczny, a przede wszystkich zdrowy obiad przygotowany przez panie kucharki pod nadzorem kierownika stołówki, pani Ewy Kreczmańskiej.

Menu na każdy tydzień ustalane jest zgodnie z normami żywieniowymi dla szkół podstawowych opracowanych przez Instytut Żywienia i Żywności. Dzięki temu codzienny obiad, który składa się z dwóch dań, kompotu a często i deseru, jest bogaty w niezbędne dla zdrowego rozwoju dziecka składniki odżywcze. Jadłospisy układane są na okres 10 dni.
Staramy się, aby posiłki dla dzieci były urozmaicone i atrakcyjne pod względem organoleptycznym. Zupy sporządzane są na wywarach warzywnych lub mięsno-warzywnych z dodatkiem niskotłuszczowej śmietany, mleka lub masła. Drugie dania składają się z produktów białkowych pochodzenia zwierzęcego (mięso, ryby, ser, jaja, drób) produktów bogatych w węglowodany złożone (ziemniaki, kasze, kluski), dodatku warzywnego, (surówki, warzywa gotowane). Kompoty przygotowywane są z owoców sezonowych lub mrożonek. Częsty dodatek do obiadu stanowią świeże owoce, jogurty lub sok owocowy.