STOŁÓWKA

Warunkiem zapisania dziecka na obiady jest wypełnienie i dostarczenie do stołówki karty zgłoszeniowej (kartę można pobrać w stołówce szkolnej lub tutaj).

OPŁATY ZA OBIADY
Szanowni Rodzice, opłaty za obiady należy  wpłacać na konto bankowe  do ostatniego dnia miesiąca poprzedzającego miesiąc żywieniowy. Kwota uzależniona jest od ilości dni w danym miesiącu. Dane do przelewu:

103 smaki Ewa Kreczmańska
ul.Jeziorna 5/9, 02-911 Warszawa
98 1950 0001 2006 0265 2070 0002
w tytule wpłaty należy podać imię, nazwisko i klasę dziecka.

Brak wpłaty w wyznaczonym terminie spowoduje, że dziecko nie będzie mogło jeść obiadów.
Odwoływanie obiadów do godz. 9:00 danego dnia telefonicznie lub sms-em 608-036-417.
Wychowawca zgłasza tylko wyjścia klasowe.

 
PROSIMY O NIEZWŁOCZNE DOSTARCZENIE WYPEŁNIONYCH KART ZAPISU NA OBIADY . (Karty można zwrócić bezpośrednio do stołówki szkolnej lub wychowawców klas).
 
Do  31 grudnia 2025r cena za obiad  będzie wynosiła 18 zł ( zupa, drugie dania,kompot)
  

OPŁATA ZA OBIADY LISTOPAD 2025
18 DNI X 18ZŁ = 324 zł

 

Poniedziałek 10-11-2025

DZIEŃ WOLNY

NIE MA OBIADU

Wtorek  11-11-2025

DZIEŃ  WOLNY

NIE MA OBIADU

 

Środa  12-11-2025

Zupa ogórkowa

II danie: ryż z jabłkiem serem białym i polewą jogurtową

Kompot, woda

 

Czwartek 13-11-2025

Zupa jarzynowa

II danie: kasza, pulpety w sosie pomidorowym, ogórek kiszony

Kompot, woda

 

Piątek 14-11-2025

Zupa fasolowa

II danie: naleśniki z serem i polewą jogurtową

 Herbata owocowa , woda

 

 
Stołówka jest otwarta codzienne i zaprasza wszystkich uczniów w czasie przerw obiadowych na smaczny, a przede wszystkich zdrowy obiad przygotowany przez panie kucharki pod nadzorem kierownika stołówki, pani Ewy Kreczmańskiej.

Menu na każdy tydzień ustalane jest zgodnie z normami żywieniowymi dla szkół podstawowych opracowanych przez Instytut Żywienia i Żywności. Dzięki temu codzienny obiad, który składa się z dwóch dań, kompotu a często i deseru, jest bogaty w niezbędne dla zdrowego rozwoju dziecka składniki odżywcze. Jadłospisy układane są na okres 10 dni.
Staramy się, aby posiłki dla dzieci były urozmaicone i atrakcyjne pod względem organoleptycznym. Zupy sporządzane są na wywarach warzywnych lub mięsno-warzywnych z dodatkiem niskotłuszczowej śmietany, mleka lub masła. Drugie dania składają się z produktów białkowych pochodzenia zwierzęcego (mięso, ryby, ser, jaja, drób) produktów bogatych w węglowodany złożone (ziemniaki, kasze, kluski), dodatku warzywnego, (surówki, warzywa gotowane). Kompoty przygotowywane są z owoców sezonowych lub mrożonek. Częsty dodatek do obiadu stanowią świeże owoce, jogurty lub sok owocowy.